Lider transformațional - Specialist in coaching - life, career & business coaching
15473
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15473,page-parent,sfsi_plus_actvite_theme_default,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-6.8.0,vc_responsive
 

Lider transformațional

Bogdan Mogoș – lider transformațional

De la MANAGER la LIDER TRANSFORMAȚIONAL

 

Având o experiență de peste 20 de ani în leadership, având în permanență manageri în subordine, am ajuns la concluzia că rolul liderului din cadrul unei organizații sau a unei firme s-a modificat foarte mult. Dacă altă dată liderul avea ca atribuții de planificare, control și coordonare, acum s-au mai adăugat roluri mult mai complexe. El mai trebuie să știe cum să motiveze, inspire, să promoveze atitudine pozitivă la locul de muncă și să inducă angajaților sentimentul de contribuție, atașament și importanța în cadrul echipei. Aici mai putem adauga și participarea la sesiunile de angajare pentru a alege oamenii potriviți, să negocieze, să rezolve conflictele din interiorul si exteriorul firmei și normal, să dezvolte firma/compania  în direcția stabilită.

 

Nu este ușor și este normal să îți scape ceva, iar ca să faci față pentru această poziție ajungi să elimini, omiți pentru că intervin directive și uite așa încerci să-ți îndeplinești tot ce este necesar pentru a fi un lider desăvârșit.

 

Dacă altădată ți se spunea „cum” se face, astăzi primești directivă cu „ce” ai de făcut.

 

Conceptul de LIDERI TRANSFORMAȚIONALI a plecat de la stilul de conducere „transformațional” (Lidearship Transformațional). Acest stil aduce valoare  profesională și personală a liderilor, transformându-i.

 

Acești Lideri Transformaționali reprezintă nevoia unei companii sau al unei familii.

 

Să îți asumi acest rol ai nevoie de cunoaștere, a ta. Odată ce te-ai descoperit, te înțelegi, te accepți așa cum ești, reușești să poți administra responsabilitățile acestui Lider Transformațional, pe lângă rolurile de planificare, organizare și control:

 

  • Comportamente idealizate – acțiunile care au la bază valori, convingeri sau idealuri;
  • Atribute idealizate – de încredere, dedicate idealurilor înalte și binelui comun;
  • Motivația inspirațională – inspiră angajații prin felul lui de a fi, optimismul pentru atingerea obiectivelor;
  • Stimulare intelectuală-comportament care determină dezvoltarea creației echipei;
  • Considerația individualizată – aprecierea individuală, sprijin socio-emoțional;

Un lider cu inteligență emoțională!

 

Dacă nu te cunoști pe tine emoțional, nu poți să ai abilitatea unui astfel de Lider Transformațional.

 

Sentimentele și emoțiile sunt ignorate sau tratate cu superficialitate în cadrul firmelor/companiilor, sau pot fi piedici în direcția de dezvoltare.

 

Ideea nu este de dezbatere a motivelor pentru care nu se regasește în companii partea emotinală, ci importanța dezvoltării acestei linii.

 

Schimbarea a început de la mine, eu mi-am dorit această dezvoltare, eu mi-am dorit acest rol de „Lider Transformațional”, nu companiile la care am lucrat și nu am știut cum să-l numesc și se pare că au fost alții mai deștepți și au creat acest stil de conducere „Leadership Transformațional”, ceea ce mi se pare extraordinar.

 

Ca „Lider Transformațional” îmi asum nivelul pe care îl ocup în momentul de față și sunt conștient că în permanență necesită învățare.

 

In ultimii 4 ani am lucrat la acest proiect pe propria piele, dar nu am știut că există un concept pentru așa ceva.

 

Nu dețin cunoașterea supremă, dar am trăit și am fost acolo, de peste 20 de ani, dar emoțiile (pozitive sau negative) ascunse, din cadrul unei companii nu elimină problemele, ci le face de neînțeles și duce la performanțe slabe, la fel ca în viața personală.

 

Suntem ființe umane si manifestăm o gamă variată de stări emoținale.

 

Liderul Transformațional are această inteligență emoțională, această abilitate care îi permite să înțeleagă, să accepte, să exprime, să-și cunoască propriile emoții și ale celor din jur. El numai așa poate acționa și gândi, pentru a face față cu succes atât în viața profesională cât și viață personală.

 

Liderul Transformațional este ceea ce își dorește fiecare acasă și la job.

 

Este ceea ce numesc eu echilibru între viața personală și job.

 

Odată ce îți cunoști emoțiile, dezvoltarea ta și a celor din jur este continuă.

 

Cu căldură.

Bogdan Mogoș,

Lider Transformațional

Sunt aici pentru tine