Singur sau în relație? - Specialist in coaching - life, career & business coaching
15376
post-template-default,single,single-post,postid-15376,single-format-standard,sfsi_plus_actvite_theme_default,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-6.8.0,vc_responsive

Singur sau în relație?

Singur sau în relație?

Odată ce investești în propria persoană, parcurgi călătoria ta, începi să comunici cu tine, apar întrebări și automat o serie de răspunsuri, bune sau rele. Ele sunt normale și trebuie să le accepți, pentru că sunt ale tale. Le procesezi, le scalezi și le prioritizezi în funcție de valorile tale.

Am atâtea întrebări către mine iar una dintre ele o „arunc” chiar aici, pentru că rămâne arhivată și mă voi întâlni cu ea în viitor.

 

Singur sau în relație?

  

Toată viața am fost bântuit de această întrebare! Vreau să fiu conștient acum de ea.

Chiar dacă vreau sa fiu prezent și să mă îndrept spre viitor am nevoie de niște raportări sau jurnalizări din trecut, să văd și să simt prin ce am trecut.

O să fac referire la alții, să mă simt mai acoperit, ca și cum nu ar fi vorba despre mine.

Nu stiu câte relații am avut și nici nu mai știu de câte ori am rămas singur.

 Fiecare dintre noi ne căutăm scuze (este mic/ă de vârstă, nu are fizicul dorit, nu are potențial, îmi apasă toate butoanele, nu mă înțelege, îmi freacă creierii, îmi f*te tot sistemul…), în mare parte nu suntem noi de vină și toată imaginația noastră este foarte dezvoltată din exterior.

 Când nu ne mai aflăm într-o relație suntem mai atenți/te cu noi, ne îmbrăcăm mai bine, suntem atenți/te la detalii, mergem la sală… suntem perfecți/te, ne simțim extraordinar, avem un super elan în tot ceea ce facem. Pentru ca tacâmul să fie perfect ne îndreptăm direcția spre social și cântărim aprecierile de pe Facebook, inimioarele de pe Insta, urmărim cine ne-a văzut poveștile, ne facem cont pe Tinder, comunicăm în toate direcțiile, ne facem văzuți/te, petrecem în weekend-uri și trăim în mai multe aventuri.

Da, toate merg perfect până la un punct, când începi să-ți dorești o relație, tânjești după ea, faci alegeri chiar dacă nu ai senzația de îndrăgosteală și uite așa parcurgi niște etape care nu își au rostul lor în viață.

Dar cel mai trist, în toată această poveste, este când pierzi iubirea. Este lângă tine și nu știi să o gestionezi. Nu ai voie să ai orgolii pe acest tărâm sfânt, acțiunea și declarațiile trebuie să fie la ele acasă.

Dacă ai ocazia să te îndrăgostești, cu tremurat la prima întâlnire, plâns instant la prima atingere a buzelor, plutire și ținutul de mână cu conexiunea întregului corp, vezi dracului să nu o pierzi! Sunt primele simptome ale iubirii!

Indrăgosteala este iluzia alegerii perfecte.

Indrăgosteala este periculoasă, te derutează, nu judeci conștient, faci totul pentru ea și ea pentru tine. Nu există frontiere, nu ai rezultate bune la muncă, renunți la principiile tale, renunți la valori… nu vreau să spun că este grav atâta timp cât le faci conștient.

Cel mai important este să treci de această îndrăgosteală și să ajungi la relația adevărată. Aici ești tu și ea în toată splendoarea noastră, aici apar butoanele declanșate, aici suntem noi.

Aici mă opresc eu și aici m-am oprit eu în toate relațiile mele! Un eșec acum și o realizare pentru viitor.

Dacă unul dintre voi, în relația de cuplu, are cunoștințe despre cunoașterea de sine și despre aceste etape, să îl/o trageți după voi și pe partener/ă, mai ales dacă el/ea se chinuie în schimbare. Când ai cunoștințe despre tine și ești bine cu tine, înseamnă că ai și măiestria de a-l aduce pe partener sau pe parteneră să aleagă direcția bună. Este foarte important ca partenera și partenerul să își dorească această schimbare și fiecare să își facă munca lui în relație.

Un lucru este clar! Să nu mori singur! Să nu fi singur chiar dacă cu tine ești extraordinar. Motivarea vine din relație. Odată ce ești într-o relație ești mai împlinit și mai sănătos mintal indiferent câte butoane se apasă. Acceptă-l pe cel de lângă tine și lucrați împreună la iubire. Iar dacă această iubire crezi că dispare vezi dacă mai ai măcar o sămânță, să o înflorești din nou.

„O relație bună, nu este întâmplătoare. Are nevoie de timp, răbdare și două persoane care doresc cu adevărat să fie împreună.”

Câteodată stau să mă gândesc când faci terapie sau coaching și aduci acolo tot ce este în relație, le balansezi cu specialistul, realizezi că nu este pentru tine acel om și renunți. Oare facem bine?

 

Amin

Dacă iți place ce citesti, impărtăseste-le si prietenilor:
Pin Share
Fara comentarii

Adauga un comentariu: